Golf

De Algarve staat bekend om zijn vele golfterreinen. Aangezien golf steeds populairder wordt,  blijkt de Algarve voor de beoefenaars van deze sport een ideale vakantiebestemming te zijn.

Vale do Lobo Ocean Course hole 10

Boavista hole 6

Pine Cliffs hole 12

Benamor hole 6

Quinta da Ria hole 4


Castro Marim hole 1

 


terug  naar de top van de pagina

Klik hier voor een complete overzichtskaart van alle golfterreinen in de Algarve...

In de directe omgeving van de villa's vindt u een tweetal golf Mecca's,  te weten: 

Urbanisatie Quinta do Lago ligt hemelsbreed op 3 kilometer afstand in oostelijke richting van onze villa's. Op deze urbanisatie vindt u 4 keer een 18-holes golfbaan, te weten de Quinta do Lago North (Ria Formosa) baan, de Quinta do Lago South baan, de São Lourenço baan en de Pinheiros Altos baan.


Quinta do Lago; Pinheiros Altos

Quinta do Lago; Sao Lourenço


 


Quinta do Lago; Ria Formosa

terug  naar de top van de pagina

Urbanisatie Vale do Lobo ligt hemelsbreed op 3 kilometer afstand in westelijke richting van onze villa's. Op deze urbanisatie vindt u 2 keer een 18-holes golfbaan, te weten de Ocean Course en de Royal Golf Course. Op deze laatste Course is met name hole 16 - par 3, waarbij u over een klif naast het strand van de Atlantische Oceaan moet slaan - zeer bekend.

Grand Champions Tennis Tournament - Vale do Lobo


Vale do Lobo


Royal Golf Course hole 16


sweet sixteen in avondschemer


terug  naar de top van de pagina

Maar er zijn er meer, hier een overzicht:

Parque da Floresta Een golfterrein aangelegd op heuvelhellingen en op oneffen terrein met het zicht op een vissersdorp. Met verschillende natuurlijke obstakels zoals bunkers, meertjes en riviertjes biedt deze baan een uitdaging door zijn grote diversiteit.

  Boavista Dit is een golfterrein gelegen aan een schitterend strand en een bergachtige achtergrond. Het clubhuis is gevestigd tussen hole negen en tien en biedt een mooi panorama van 25 km op de kustlijn van de Atlantische oceaan.

  Penina Dit is het oudste golfterrein van de Algarve. Penina wordt aanzien als het meesterwerk van Sir Henry Cotton. Hier vonden vijf Portugese Open Kampioenschappen plaats.

  Alto Golf Alto Golf ligt tussen twee valleien en was het laatste terrein getekend door Sir Henry Cotton. Hole nummer 16, genoemd "The Giant", is een 604 meters voor een Par 5, en wordt gezien als de langste hole van Europa.

Vale da Pinta
Gevestigd naast Carvoeiro in een oude olijfwinning. Vale da Pinta is een kampioenschapterrein , maar is toepasbaar voor elk soort spel.


terug  naar de top van de pagina

Quinta do Gramacho
Niettegenstaande zijn negen holes heeft Quinta do Gramacho nochtans een volledige layout dankzij zijn dubbele tees en greens. De natuurlijke vegetatie is zeer mooi en gaat uitstekend samen met een aantal aangelegde meertjes en zacht hellende golfbanen.

  Salgados Gelegen dicht bij de zee. Salgados en zijn meertjes zijn een test voor de technische bedrevenheid van de golfers.

Pine Cliffs Gekend voor zijn hoge graad van onderhoud. Pine Cliffs is een negen holes golfterrein dat zich uitstrekt langs indrukwekkende rotspartijen met een zicht op de Atlantische oceaan.

  The Old Course
Een Par 73 golfterrein gelegen in een mooi en kalm landschap. Door zijn grote verscheidenheid van holes dient men zorgvuldig zijn golfsticks uit te kiezen. Hier vond in 1979 de Portugese Open plaats.

  Pinhal
Dit golfterrein dat gelegen is in het midden van een dennenbos, brengt 2 verschillende types van architectuur samen, de Britse en de Amerikaanse. In 1988 werd het geselecteerd voor de Portugese Ladies' Open, een toernooi dat deel uitmaakt van het Europese professionele dames circuit.

  Laguna
Dit golfterrein is gelegen dicht bij de mooie kustlijn van de Algarve. Het heeft drie circuits van negen holes en is een grote uitdaging voor elke speler.

  Millennium

Dit golfterrein ligt naast de Laguna Course op betrekkelijk vlak terrein. Enkele waterpartijen geven het een mooie uitdaging.


terug  naar de top van de pagina

  Vila Sol
De grote verscheidenheid aan bomen geeft aan dit terrein, met enorme mogelijkheden, een speciale charme. In 1992 en 1993 werd het geselecteerd voor de Portugese Open, waarmee het zijn internationale reputatie bevestigde.

  Ocean Course
De Ocean Course, gelegen op Vale de Lobo, is gesitueerd aan de kust, waardoor ideale speelcondities worden gecreëerd.

  Royal Golf Course
Dit is een van de meest bekende in de wereld door zijn beroemde Par 3 hole, die een slag van meer dan 200m vereist over 3 spectaculaire afgronden.

Quinta do Lago South
Gelegen in het mondaine vakantieoord  Quinta do Lago. De golfterreinen zijn beroemd in de internationale golfwereld.

Quinta do Lago North
(Ria Formosa)

Erg lijkend op Quinta do Lago. Ria Formosa biedt  verschillende technische uitdagingen aan de spelers .

Pinheiros Altos
Dit is een origineel golfterrein met 2 sets van negen holes met totaal verschillende eigenschappen. Het ruime oefenterrein wordt heel veel gebruikt door de beroepsspelers voor het begin van de officiële toernooien.

S
ãn Lourenço
De uitzonderlijke schoonheid en voortreffelijke onderhoud maken dit golfterrein tot een "parel"van de Portugese golf. Zijn 18 holes liggen ruim uitgespreid tussen de dennenbomen, de meertjes en de stranden langs de Atlantische Oceaan.


terug  naar de top van de pagina

  Benamor
Dit golfterrein ligt in het binnenland en ligt net buiten Tavira. Het is de eerste course oostelijk van Faro.   

Castro Marim De meest oostelijke baan ligt op de grens met Spanje. Het is een uitdagende baan met leuke hoogteverschillen. Leuk om te weten: eigenaar is Willem van Kooten (Joost den Draaijer).

  Quinta da Ria en   Quinta de Cima Deze banen liggen naast elkaar vlak bij Monte Gordo. Het staat bekend om zijn zachte hoogontwikkelde gras. Technische spelers kunnen hier prima uit de voeten.

Andere interessante links:

http://www.golfbenamor.com

Parque da Floresta, golf and leisure resort, Algarve, Portugal

http://www.palmaresgolf.com


terug  naar de top van de pagina